dinsdag 8 januari 2013

De pretsigaret van Bieber







Justin Bieber: een paar jaar geleden werd deze jonge knaap uit Canada nog afgedaan als een one-hit wonder, maar vandaag de dag is hij een gevestigd artiest. Baby, baby, baby kunnen we allemaal meezingen, maar baby, baby, baby geef deze jongen een break...














Van de week verschenen er de zogenaamde 'drugsfoto's' dat Justin betrapt werd met een joint. Op 2 januari bevond Justin zich met een clubje vrienden op zijn hotelkamer, toen ze besloten om wat pure cannabis te roken. Toen een fotograaf zijn camera tevoorschijn haalde, haalde Justin zijn schouders op. En ik geef hem groot gelijk. Justin is 18 en joints roken in Californië is legaal. Plus, Justin kijkt vast ook verder dan dat zijn neus lang is, om te zien dat de wereld veel meer te bieden heeft dan een 'gewoon' sigaretje. 

Toen ik vanavond naar RTL Boulevard keek, was ik dan ook verbaasd toen ik zag om wat voor foto het ging. Er was namelijk geen 'echte' drugs in beeld, het is eigenlijk een leuke foto totdat je naar zijn hand kijkt. Daar prijkt de joint. Ik vind het geen schokkende foto of wereldschokkend nieuws. Justin bevindt zich nou eenmaal in een andere wereld dan de andere meeste mensen. Hij is wereldberoemd, is geliefd bij jonge meisjes en heeft genoeg geld voor de rest van zijn leven. Maar als bijna iedereen op de wereld wel eens van je gehoord heeft, wie weet wat voor dingen je dan gaat doen. Veel optreden, interviews, platen opnemen etc; hij zal vast wel wat stress hebben gehad. Niet zo gek dat je dan iets anders wilt proberen. Wij kennen Justin niet, en wij kennen al helemaal niet de wereld waarin hij zich tot een aantal jaar geleden in waant, dus om nou te zeggen dat hij niet een keer een jointje mag roken.... En even...welke fotograaf gaat foto's maken van Justin in een hotelkamer? Dat is toch privé? 

Helaas bemoeien de extreme fans van Bieber zich er ook mee. Met de hashtag #cut4bieber verwonden Justin's fans zichzelf om hun idool te laten stoppen met het gebruiken van drugs.  Ik snap sowieso al niet dat je als fan jezelf gaat verwonden voor iemand die je geeneens kent. Justin couldn't care less. Dan is er toch iets heel erg goed mis met je, denk ik dan. En het is erg respectloos voor mensen die hier wel echt een probleem aan hebben. Mensen die slachtoffer van zichzelf zijn door zichzelf te verwonden. 

Maar goed, iedereen mag er natuurlijk een andere mening over hebben, net als ik. Ik zeg: Justin, rook gerust nog een pretsigaret, samen met 300 miljoen andere mensen.




                                                                                                                                                                                                  Bron afbeelding

1 opmerking:

  1. Het wordt nog erger: het was allemaal een zieke grap. Tenminste, niet dat Justin wiet rookte, maar wel dat fans zichzelf zouden snijden. Een site maakte allemaal verschillende Twitter accounts aan waardoor het leek alsof allemaal fans dat deden. Sommigen zullen het misschien wel echt hebben gedaan, maar de meesten zijn gewoon nep. Heel ziek dus, dat iemand zoiets kan verzinnen als 'grap'.

    Trouwens, ben het niet met je eens dat hij 'dan nog maar een pretsigaret moet roken'. Blowen is totaal niet goed voor je. Als ik kijk naar wat het met mensen in mijn omgeving heeft gedaan: vroegtijdig stoppen met studie, schulden, niet opdagen op het werk, chaos in huis; alles. Het is beter om het niet te doen en zeker wanneer je een artiest bent met jonge fans zoals Justin Bieber, dan heb je gewoon ook een voorbeeldfunctie. Tuurlijk kun je fouten maken of eens iets verkeerds doen, maar over het algemeen moet ie gewoon goed opletten wat ie doet omdat veel jongens hem als voorbeeld stellen en meisjes tegen hem opkijken.

    BeantwoordenVerwijderen