maandag 21 januari 2013

De volgende halte

Tumblr_mekqdmhdy51r6d1m7o1_500_large




Iedereen kent het wel. Wachten op de tram, bus, metro of trein. Een paar minuten zijn niet erg, maar als het langer gaat duren dan 15 minuten wordt het wel vervelend. Soms komt het voor dat op het moment dat je aankomt rennen, je net de metro mist. Maar het komt ook voor dat je hem nét haalt, voordat de deuren dichtvallen en nooit meer opengaan. Het klinkt gek, maar zo gaat het in het leven ook.














Een trein, tram, bus of metro brengt je naar de volgende halte waar je wilt zijn. Een bestemming dus. Je wilt kans maken om verder te komen. Al is het maar een paar kilometer, je komt steeds dichterbij. Je wilt namelijk niet alleen achterblijven en je kans missen. Je wilt juist verder in het leven, als het nu gaat om carrière of je persoonlijke leven.

Iedereen wacht op zijn kans om verder te kunnen komen in het leven. Sommige krijgen die kans al na een paar minuten, anders missen die kans en moeten weer een paar minuten wachten. Maar een paar onfortuinlijke moeten misschien wel een paar uur wachten of zelfs een jaar. Iedereen kent verschillende haltes. Bijvoorbeeld als je een goed cijfer haalt, ben je weer een halte verder dan waar je naartoe wilt; je diploma. Veel mensen willen natuurlijk veel haltes hebben gehad in hun leven. Helaas lukt dit niet altijd, en blijven ze achter met een paar. En misschien zijn deze haltes nét niet genoeg om hun eindbestemming te bereiken.

Maar er zijn natuurlijk ook mensen die veel geluk kennen in het leven. Mensen die nét op tijd zijn voor de trein, tram of bus. Die ze altijd pakken, en nooit te laat zijn. Of als ze wel wat laat zijn, geen zorgen, zij glippen nog altijd door de deuren 'des doods'. Deze mensen hoeven nooit bang te zijn. Er zijn immers kansen genoeg. Maar om nu te zeggen dat ze altijd geluk hebben.. Nee, iedereen mist wel eens een halte, vroeg of laat. In de meeste gevallen maakt dat niks uit. Na een tijdje doet zich gelukkig weer een nieuwe kans voor. Al heb ik de laatste tijd veel geluk gehad met die haltes. Ik haal ze meestal altijd, of ik glip er nog net tussen. Maar wie weet heb ik over een tijdje pech en moet ik een halfuur wachten. Mijn kans komt altijd. En die van jou ook. En laat ik het nou net hebben over het traject Rotterdam Centraal - Den Haag Centraal ;).

1 opmerking:

  1. Grappig, dat laatste! En je hebt gelijk, iedereen mist weleens kansen maar vaak gaan er ook nieuwe (metro)deuren open. ;)

    BeantwoordenVerwijderen