zaterdag 9 februari 2013

De drukte van een werkweek







Ik weet het. Ik blog sinds dat ik aan het werk ben eigenlijk helemaal niet. Ik heb het op de een of andere manier zo druk, dat ik er 's avonds niet meer aan toe kom, of het gewoon vergeet. Om het toch een beetje goed te maken wil ik je vertellen wat ik zoal meemaak in een week, en twee gebeurtenissen van twee weken geleden.









We beginnen gewoon lekker makkelijk bij maandag 4 februari. Mijn vierde werkweek brak aan bij Cornerstone en ik was rond 9.30 op kantoor. Meestal is het dan nog rustig qua post van de VvE, maar dat kan soms ook heel veel zijn en dan ben ik wel een dag bezig met scannen en ordenen. Natuurlijk hebben wij ook een eigen VvE, namelijk VvE Office, alleen de meeste huisjes zitten nog bij andere VvE's ingedeeld, maar die proberen we steeds meer bij hun los te weken en ze naar ons toe te laten komen. Dit is nog niet zo makkelijk, en daarom worden er ook speciale vergaderingen gehouden om er over te praten met de bewoners en de VvE waar ze op dit moment bijzitten.

Dit is al een wat ouder verhaal, maar laatst was er weer zo'n vergadering en ik mocht erbij aanwezig zijn. Twee huurders van ons hadden namelijk een probleem. De vrouw woonde op de eerste etage en de man woonde op de begane grond. De vrouw kwam er een tijd geleden achter dat er een hennep plantage in haar woning was (hoe kan ze dit nou niet weten?) en daardoor was er een lekkage ontstaan waar natuurlijk de bewoner onder haar last van had. Maar omdat de politie nog bezig was met een onderzoek, mochten wij niet het huis in, samen met de verzekeraar. Met dit soort lastige situaties hebben wij dus te maken. Daarbij kwam ook nog bij dat deze twee bewoners bij een andere VvE zaten dan onze VvE. De VvE waar zij bij zaten had al sinds 2006 geen vergadering meer gehouden, terwijl het wettelijk verplicht is om het minimaal 1 keer per jaar te houden. Omdat dit niet gebeurd was, hadden wij mooi een vingertje om mee te wijzen. Daarom stelde we een lastige vraag aan onze bewoners, of zij misschien interesse hadden om zich bij onze VvE te voegen. De kamer was inmiddels te klein, want de andere VvE die ook aanwezig was, opende gelijk de aanval. Hij zei dingen als: 'Cornerstone speelt onder één met VvE Office', 'Jullie zijn niet objectief' etc, wat natuurlijk helemaal niet waar is. Gelukkig kozen de bewoners wel voor ons, en dat levert Ron dan weer twee nieuwe klanten op.

Terug naar de uitnodigingen. Andere VvE's sturen ons uitnodigingen om te komen praten over de huizen, bewoners en of er nog onderhoud nodig is. Hier moeten wij dus bij zijn. Die uitnodigingen zijn belangrijk en moeten dus op de server komen te staan en in de map zitten. Vaak krijgen we alles in één keer, en dan ben ik dus een hele dag bezig met scannen. Soms vermoeiend, maar ook erg leuk.

Verder houd ik me nog steeds bezig met het ordenen van de mappen, maar ik mag ook steeds vaker mee naar buiten. Twee weken terug was het weer tijd voor zo'n dag. Dan ga ik met Sylvia op pad. Meestal staan huurders op het programma, maar het kunnen ook eindinspecties zijn. De eindinspecties zijn vaak het leukst of het ergst. Bij een eindinspectie gaat het zo: wij gaan naar het huis waar de huurder op ons wacht. De huurder wilt verhuizen of moet van ons het huis verlaten. We treffen dus een leeg huis aan. Wij moeten gaan controleren of ze alles goed achter hebben gelaten en de sommige dingen gerepareerd hebben wat wij van hem of haar vroegen. Als ze het huis goed hebben achtergelaten, krijgen ze hun waarborgsom terug. Dit is geld wat ze aan het begin aan ons betaald hebben. Laatst waren we bij zo'n inspectie dat het label 'vreselijk' kreeg, omdat ze de werkzaamheden heel slecht had uitgevoerd, en twee maanden huurachterstand had. In dit soort gevallen krijgt ze geen waarborgsom terug, en moeten wij de werkzaamheden gaan betalen. Maar omdat er geen waarborgsom is, kunnen wij die werkzaamheden niet uitvoeren. Dus raken wij ook in de problemen. Dan moeten wij bedrijven gaan inhuren die het opknappen, en de incasso inschakelen etc. Dit is allemaal voor onze rekening.

Dinsdag 5 februari en 6 februari heb ik gewoon nog gewerkt bij Cornerstone. Alleen donderdag was het tijd voor een nieuw adresje. Ik begon toen bij MASC Company, een marketing en communicatie bureau. Dit is tot nu toe ook erg leuk en afwisselend. Ik loop een beetje mee om te zien hoe het daar aan toe gaat, omdat het vastgoed en communicatie natuurlijk verschillende dingen zijn. Maar toch is het weer niet zo'n verschil, want MASC specialiseert zich in het vastgoed. Het werken bevalt me nog steeds heel goed, alleen het is wel erg wennen want ik ben pas rond zeven uur 's avonds thuis en dan moet ik soms nog koken. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu beter besef wat je er voor moet doen om een beetje geld te verdienen. Daar gaat heel veel tijd in zitten en we moeten het allemaal blijven doen tot ons 65ste. Dus voor alle werkende mensen, respect!

1 opmerking:

  1. Interessant om te lezen wat je zoal hebt gedaan de afgelopen week. :) Ben heel benieuwd wat je allemaal bij MASC gaat doen.

    X

    BeantwoordenVerwijderen